Skip to content

20 juni, massaal op de afspraak in Brussel: “Blokkeer de prijzen, niet de lonen”

20 juni, massaal op de afspraak in Brussel: “Blokkeer de prijzen, niet de lonen”

Aanstaande maandag spreken we om 11u af aan het station Brussel-Noord.

Voor onze regio betekent dit dat we samenkomen om:
9u30: station Essen
9u40: station Kalmthout
9u50: station Kapellen

Het is de bedoeling om er de grootst mogelijke betoging van te maken tegen de te hoge facturen en de te lage lonen. De vakbonden hebben onze volledige steun.

Zoals een vakbondsman het onlangs nog zei tijdens een actie: “Ze moeten de prijzen blokkeren, niet de lonen.” Dat is ook exact wat we op 20 juni in de straten van Brussel zullen roepen.

Deze betoging wordt het hoogtepunt van een hele reeks vakbondsacties, die al begin dit jaar van start ging. De vakbonden lanceerden toen een petitie – die inmiddels bijna 90.000 handtekeningen haalde – waarin ze de herziening van de loonnormwet eisen.

De golf van acties ging verder op 22 april met betogingen in zowat het hele land.

Op 13 mei waren er dan weer tal van lokale acties.

En 20 juni wordt het moment waarop iedereen massaal in Brussel verwacht wordt om druk uit te oefenen op de werkgevers en de regering:

  • de wet die de lonen blokkeert moet veranderen
  • de facturen moeten omlaag: permanente btw-verlaging op energie, verlaging van de accijnzen en blokkering van de brandstofprijs op 1,40/l, blokkering van de prijzen van de basisgoederen enz.

De PVDA steunt deze acties van de vakbonden volledig. De partij zal overal aanwezig zijn en roept al haar leden en sympathisanten op zich aan te sluiten bij de oproep van de vakbond om op 20 juni massaal op straat te komen.

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: “Bravo aan de vakbonden voor hun acties en hun sensibiliseringswerk. De sociale geschiedenis van ons land werd geschreven op straat, en dat zal ook in de toekomst zo zijn.”

Meer info:

https://www.abvv.be/omhoog-met-de-lonen
https://www.hetacv.be/actualiteit/campagnes/loonnormwet