Ga je mee naar Verviers?

Op 24 of 25 juni (afhankelijk van wanneer de meeste mensen zich vrij kunnen maken) wordt er vanuit onze regio nog eens naar Verviers gegaan.

20 juni, massaal op de afspraak in Brussel: “Blokkeer de prijzen, niet de lonen”

Aanstaande maandag spreken we om 11u af aan het station Brussel-Noord. Voor onze regio betekent dit dat we samenkomen om:9u30: station Essen9u40: station Kalmthout9u50: station Kapellen Het is de bedoeling om er de grootst mogelijke betoging van te maken tegen de te hoge facturen en de te lage lonen. De vakbonden hebben onze volledige steun.

Rusthuis Vesalius wordt fors duurder

Vanaf 1 mei stijgt de dagprijs van rusthuis Vesalius met 6%. Dat betekent dat bewoners elke maand 125 euro meer zullen betalen. De factuur bedraagt dan maandelijks 2175 euro of 2353 euro indien medische supplementen worden aangerekend. “ONBETAALBAAR” zegt PVDA raadslid Rob Eeman die het punt op de gemeenteraad bracht.Hieronder kan je zijn volledige tussenkomst lezen.

De mythe van de goede oorlog

Historicus, politicoloog en publicist Jacques Pauwels is in april enkele dagen in het land en zal een lezing komen geven over zijn boek "De mythe van de goede oorlog".Dit zal plaatsvinden op 14 april vanaf 20u in het PVDA-secretariaat 't Frank Blad, Hoogboomsteenweg 21 te Brasschaat. Vooraf inschrijven is niet nodig.

10 vragen en antwoorden over de Oekraïne-oorlog

De PVDA heeft de oorlog van Rusland van Oekraïne onmiddellijk, onvoorwaardelijk en ondubbelzinnig veroordeeld. Toch wordt daar over gelogen.

Toeteren voor 6% BTW op energie

De PVDA hield een “toeteractie” voor de verlaging van de btw op energie van 21% naar 6% op de Bredabaan ter hoogte van het oud gemeentehuis. De passerende chauffeurs werden met behulp van spandoeken en affiches gevraagd te claxonneren indien ze akkoord gaan met de eis voor de verlaging van de btw.

Regenboogzebrapad voor Brasschaat

Het voorstel van PVDA-gemeenteraadslid Rob Eeman om een regenboogzebrapad aan te leggen op de Bredabaan werd maandag unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.

PVDA eist een BTW-verlaging op energie!

PVDA voerde de voorbije maanden over het hele land acties om deze eis kracht bij te zetten en zal dit blijven doen!Ook in Brasschaat, Kapellen, Essen, Stabroek, Kalmthout, Zandhoven-Malle en Schoten werd hard gewerkt om handtekeningen op te halen en met de mensen te praten over hoe zij de prijsstijgingen ervaren.

Raoul Hedebouw verkozen tot voorzitter van de PVDA op Eenheidscongres

De afgevaardigden van het Eenheidscongres van de PVDA hebben met een grote meerderheid Raoul Hedebouw verkozen tot nieuwe voorzitter van de partij. Hij haalde 94,1 % van de stemmen. Hedebouw volgt daarmee Peter Mertens op. Het resultaat werd zopas bekendgemaakt op de slotzitting van het congres, dat door de corona maatregelen online moest plaatsvinden.

De Winter van Solidariteit is terug!

Vorig jaar organiseerden wij samen met tal van vrijwilligers allerlei solidariteitsacties om de mensen wat warmte te bieden.We deden inzamelingen van speelgoed, kledij, menstruatiemateriaal en laptops. We deden boodschappen voor mensen die in quarantiane zaten. We bezochten woonzorgcentra om er het personeel een hart onder de riem te steken en hen op iets lekkers te trakteren.We gingen voorlezen in Vesalius.