Nieuws

Het signaal van de hoop: lessen uit de PVDA-kiescampagne

Er kan geen enkele twijfel over bestaan: de PVDA is een winnaar van de afgelopen verkiezingen. Over heel het land boekten we successen. In Wallonië en in Brussel zijn we de sterkste stijger. In Vlaanderen kenden we de op één na grootste groei. Die doorbraak is opmerkelijk om verschillende redenen. Een feit staat als een paal boven water: deze overwinning werd ons niet in de schoot geworpen, we hebben ze collectief afgedwongen.

Maatwerkbedrijf Aralea VZW in staking

Vorige vrijdag ging de overgrote meerderheid van de monitoren in staking. Directe aanleiding daarvoor was het ontslag van een medewerkster die al 19 jaar werkt op het bedrijf. Kort tevoren was haar ook het mandaat als officiële ‘vertrouwenspersoon’ ontnomen door de directie. Het ontslag was slechts de spreekwoordelijke druppel die de emmer van ongenoegen over het beleid van de directie deed overlopen. De staking gaat alleszins verder tot dinsdag, wanneer er een overleg plaatsvindt tussen de vakbonden en de Raad van Bestuur.

PVDA Brasschaat stelt centrale verkiezingsaffiche en folder voor op druk bijgewoond ‘Zomers Buffet’

 

Meer dan 85 aanwezigen genoten op 12 augustus van een heerlijk ‘Zomers Degustatie Buffet’. De koks van dienst van de plaatselijke PVDA afdeling toverden een buffet tevoorschijn waar menig traiteur grote ogen van zou trekken. En dit voor een heel democratische prijs van slechts 12 euro. De opbrengst gaat naar de steuncampagne voor de verkiezingen.

Rob Eeman trekt volledige PVDA-lijst

PVDA Brasschaat neemt op 14 oktober deel aan de verkiezingen met 33 kandidaten – een volle lijst. Koptrekker is Rob Eeman. De 57-jarige Rob is verpleegkundige en vakbondsafgevaardigde in WZC Vesalius. De vroegere KWB-voorzitter van de wijk Kaart is gekend als boegbeeld van de acties van personeel en bewoners van Vesalius tegen de privatisering van het openbare rusthuis en voor een kwalitatieve en betaalbare ouderenzorg.

De nieuwe verkiezingsfolder van PVDA Brasschaat

De laatste nieuwe verkiezingsfolder is pas uit.

Wil je helpen bussen? Contacteer ons via brasschaat@pvda.be

 

BEKIJK HIER DE FOLDER

Bestel jouw raamaffiches

Met onze nieuwe affiches willen we het Brasschaatse straatbeeld kleuren. Bekijk en bestel ze hier!

Jan De Lien speecht op de Nieuwjaarsreceptie van PVDA Brasschaat

Op zondag 28  januari hield  PVDA van Brasschaat  haar nieuwjaarsreceptie. Die stond helemaal in het teken van de komende verkiezingstijd. In 2018 wil de PVDA ook in Brasschat  een verkozene halen. Lees hier de speech van Jan De Lien.

Een sociaal Brasschaat: als we dáár nu eens een prestigeproject van maken.

Het groene Brasschaat wordt soms wel eens gezien als de ‘parkgemeente’ van enkele duizenden bewoners met luxueuze villa’s, riante inkomens en grote vermogens. Nochtans zijn de grote meerderheid van de 37.000 Brasschatenaars mensen die hard moeten werken voor de kost. Of ze moeten het stellen met een pensioen dat soms nauwelijks de kosten van het levensonderhoud dekt. Ze worden geconfronteerd met hoge grond- en huurprijzen, die jonge mensen verplicht om van ergens anders hun thuis te maken, en met te dure crèches en opvang. 

Dit is jouw beweging