Vesalius is geen melkkoe!

Het NVA/Open VLD gemeentebestuur draait de kraan volledig dicht en wil niet meer investeren in woonzorgcentrum Vesalius.

We Are One!

Sommige partijen in de Wetstraat zijn van plan om ons land in 2024 verder op te splitsen en Brusselaars, Walen en Vlamingen tegen elkaar op te zetten. Maar de overgrote meerderheid van de Belgen hebben hun buik vol van de versplintering van ons land en willen net méér samenwerking, méér solidariteit en méér eenheid.

Wat ons bindt, maakt ons sterker; wat ons verdeelt, maakt ons zwakker. Dat weet de werkende klasse in ons land al lang. Samen hebben die van Luik, Gent, Brussel, Charleroi, Antwerpen en alle andere regio’s de arbeidersbeweging in ons kleine landje opgebouwd. Zij hebben onze welvaart opgebouwd en een sterke sociale zekerheid mogelijk gemaakt.

Wij bouwen samen aan een beweging voor de eenheid van ons land, tegen de dreigende splitsing. De scheiding van ons land is asociaal, duur, absurd en brutaal. Meer eenheid is sociaal, goedkoop, efficiënt en humaan. Daarom willen wij van de federale staat opnieuw het zwaartepunt van ons land maken.

Nous sommes un. Wij zijn één.

 

Behoud buslijn 730

De Lijn wil vanaf januari 2022 in Ekeren bus 730 vervangen door een nieuwe lijn 1640. Hierdoor zullen de Ekerse wijken Bund, Gebo en Mariaburg niet meer worden bediend. Dit doordat er niet meer langs de Schriek wordt gereden maar langs de Veltwijcklaan. De Vlaamse regering en De Lijn noemt dit basisbereikbaarheid. Wij noemen dit afbraak van het openbaar vervoer en een aanslag op de bewegingsruimte van de mensen uit Ekeren.

ManiFiesta is terug!!!

Na meer dan een jaar gezondheidscrisis kunnen we wel een feestje gebruiken waarbij we samen de wereld veranderen, nee?
De datum van dat feestje staat in elk geval vast: 11 en 12 september, ManiFiesta, ons festival van solidariteit.


 Op het programma: Tiiw Tiiw, Helmut Lotti, Les Négresses Vertes...
Ambiance verzekerd!


Ook qua debatten worden we verwend: Omar Barghouti, de medeoprichter van de BDS-beweging voor de Israël-boycot, de schrijfster Kristen Ghodsee...
PVDA-voorzitter Peter Mertens en nationaal woordvoerder Raoul Hedebouw mogen natuurlijk niet ontbreken.

 

Nationale staking is succes! Regering moet de loonblokkeringswet herzien.

"Tijdens de pandemie doen wij de samenleving draaien. Op het terrein. In onze bedrijven. Wij eisen respect voor ons werk", dat is de boodschap die we overal horen van de actievoerders voor loonsverhoging.

PVDA zorg solidair met maatwerkers Aralea

Met 150 snoepzakjes trokken we in de vroege uurtjes naar Aralea. We deelden er zakjes uit die gevuld zijn met 14 chocolademunten. “De chocolademunten staan symbool voor een minimumloon van 14 euro bruto per uur” We willen maatwerkers op die manier steunen in hun strijd voor hogere lonen.”

Diftar maakt afvalophaling duurder

Het N-VA/O-VLD bestuur wil op de gemeenteraad van 25 januari Diftar invoeren, waarbij het restafval zal gewogen worden.
De argumenten van het bestuur om het nieuwe systeem in te voeren, zonder enige inspraak van de bevolking nota bene, houden geen steek.
Diftar kost de gemeente geld (investering), kost de bewoners geld (duurdere ophaling) en levert nauwelijks milieuvoordelen op. Het is een verkapte belastingsverhoging, die ook nog eens uiterst onrechtvaardig is. Het gaat hier immers om een "vlaktaks": iedereen betaalt even veel per kg restafval, ongeacht het inkomen.

PVDA voert actie aan Klina

Vanmorgen stonden we met 20 leden uit Essen, Kalmthout, Brecht, Wuustwezel, Schoten, Kapellen, Stabroek en uiteraard Brasschaat aan de ingang van het algemeen ziekenhuis Klina met een kleine traktatie en om duidelijk te maken dat applaus en mooie woorden niet voldoende zijn.

Winter van Solidariteit - een overzicht uit de regio

PVDA-PTB organiseert momenteel solidariteitsacties over het hele land.
Die uit de regio Noorder- en Voorkempen sommen we alvast even voor je op.
Benieuwd naar de andere regio's?
Klik hier om het nationale overzicht te zien.

 

PVDA Schoten zoekt menstruatiemateriaal

Een tijdje geleden werd door Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA) de vraag of er ook bij ons, net als in Schotland, gratis maandverband moet komen, voorgelegd aan Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Die laatste reageert begripvol, maar zegt dat hij in het gratis aanbieden van maandverband niet direct de oplossing ziet voor het probleem van menstruatiearmoede.

Doe je mee?