Winter van Solidariteit - een overzicht uit de regio

PVDA-PTB organiseert momenteel solidariteitsacties over het hele land.
Die uit de regio Noorder- en Voorkempen sommen we alvast even voor je op.
Benieuwd naar de andere regio's?
Klik hier om het nationale overzicht te zien.

 

Brasschaat
Enkele leden brachten gedichten, vertellingen en lazen samen de krant met bewoners van wzc Vesalius.

Ze namen ook cake mee uit dank voor jarenlange inzet van het zorgpersoneel.
PVDA Brasschaat wil morgen ook in uw zorginstelling komen voorlezen, wandelingen maken of een bezoekje brengen aan eenzamere bewoners. Neem contact met ons op via [email protected] en we spreken verder af!
Verder werd het Brasschaats secretariaat dankzij vele leden en andere vrijwilligers gedurende 3 weken omgetoverd in een inzamel- en opslagpunt voor hulpgoederen.
Fedasil, Helpen Helpt en Kabas waren zeer blij met jullie gulle giften!

Kapellen
Ook het laptopproject is een groot succes! Meer dan 20 laptops werden al ingezameld, hersteld en verdeeld aan leerlingen van het KTA.

De medewerkers van BPost en de zorg worden nog steeds niet vergeten. Om hen te bedanken voor hun inzet gingen PVDA Kapellen en Stabroek er langs met bloemen en lekkernijen.

Stabroek
Het personeel van wzc Aalmoezenier Cuypers werd in de watten gelegd met heerlijke kamillethee voor wie nood had aan rust en versgemalen koffie voor wie een opkikkertje kon gebruiken.
De vrijwillige boodschappendienst voor de regio Stabroek, Hoevenen, Berendrecht en Zandvliet staat ook nog steeds paraat!
Wie in quarantaine moet, kan hier geheel gratis een beroep op doen via een mailtje naar [email protected] .

Kalmthout
Enkele leden brachten een solidariteitsbezoek aan de bewoners van het asielcentrum in Kalmthout. Hun bescheiden schaal met fruit en koekjes werd dankbaar in ontvangst genomen.

Schoten
PVDA Schoten bedankte het personeel van Milcobel en BPost met kaarsen die door 1 van de leden gemaakt werden.
2500 zendingen worden dagelijks gesorteerd voor Schoten, Schilde en 's Gravenwezel.
Al deze mensen doen het land draaien met hun dagelijkse inzet.
Zo vertelde één van hen dat ze vroeger vaak brood meebracht voor haar oudere, eenzame klanten.
Nu heeft ze het daar helaas te druk voor met het opleiden van nieuwe collega's.

Bovendien zamelt PVDA Schoten ook menstruatiemateriaal in voor de geefwinkels.
Meer info vind je hier.

Essen
PVDA Essen heeft het zorgpersoneel van De Bijster en St. Michaël getrakteerd op een sinterklaassurprise en schreef hen onderstaande brief:

"Iedereen in de zorg zet steeds de mensen waarvoor ze zorgen, op de 1e plaats. En heel vaak door zichzelf weg te cijferen!
Zeker in 2020 met corona er bovenop is dit geen gemakkelijk verhaal. En deze kleine attentie is dus meer dan op zijn plaats.
Midden in de huidige gezondheidscrisis begint het eindelijk wat te dagen bij de diverse regeringen: Die geweldig gemotiveerde mensen van de zorg, hebben dringend nood aan meer handen aan het bed en een betere verloning! En men begint er stilletjes aan werk van te maken.
Voor ons mag dat nog wel wat sneller gaan: De PVDAers van Essen en elders en ook onze parlementariërs in de diverse parlementen zullen hier dus ook voor blijven ijveren!
BEDANKT Zorgpersoneel van De Bijster/St. Michaël. Fijne feestdagen iedereen."
Dit was hun tweede bezoek aan de WZC's dit jaar. Ook tijdens de 1e golf bezochten ze hen al eens en gaven een attentie af.
Men was op beide plaatsen blij verrast, vooral vanwege de belangstelling en de waardering die ze kregen voor hun constante inspanningen.